Let als je naar een doel reist goed op de weg, want de weg verrijkt ons terwijl we hem bewandelen.

Paulo Coelho

Graag stel ik mezelf even voor: ik ben Maurice Timmermans, gediplomeerd holistisch massagetherapeut (opgeleid bij Holos en Esoterra). Ik ben een therapeut die het leuk én belangrijk vindt om zich te blijven ontwikkelen op zowel lichamelijk als energetisch vlak (bijvoorbeeld Touch for Health, Access Bars en Reiki).

Ruim 15 jaar heb ik gewerkt als P&O'er in de zakelijke dienstverlening. Dat was een mooie en leerzame periode, maar achteraf gezien ben ik daar nooit helemaal op mijn plek geweest. Op een gegeven moment had ik het gevoel dat de wereld om mij heen steeds sneller en stressvoller werd. Ik moest steeds meer mijn best doen om alles en iedereen bij te houden. Hierdoor nam mijn denken, willen en moeten vaak de overhand. Mijn lijf kwam in de overlevingsstand en ik raakte het gevoelscontact met mijzelf en de buitenwereld kwijt. Ik miste de (subtielere) signalen van mijn lichaam die mij aangaven of iets goed voor mij was of niet goed.

Ik werd me bewust van het feit hoe vaak ik mijn hoofd zat. ’s Ochtend onder de douche even snel mijn haren wassen en in mijn hoofd al bezig met het smeren van de boterhammen. Op de fiets naar mijn werk, diep in gedachten en voor ik het weet was ik er al, volledig op de automatische piloot. Zo wilde ik niet verder.

In 2015 heb ik het roer helemaal om gegooid en heb ik voor mezelf gekozen, met mijn eigen massagepraktijk als resultaat. Echt de allerbeste beslissing die ik ooit heb genomen!

Ik zorg weer goed voor mezelf. Dat begint ’s ochtends onder de douche met genieten van de warme waterstralen. Mij niet meer gehaast afdrogen, maar met aandacht voor mezelf. Wanneer ik nu op de fiets zit ben ik mij meer bewust van de omgeving, de geluiden en de wind (of regen) in mijn gezicht. En nee dit lukt mij niet altijd. Ik heb ook wel eens haast of heb een rotdag waarin niets lijkt te lukken, maar ook die momenten beleef ik tegenwoordig bewust. Ik voel me weer thuis in mijn eigen lichaam. En dit geluk gun ik iedereen.