Touch for Health

Door het lichaam lopen symmetrische energiebanen (meridianen). In totaal veertien energiebanen die ervoor zorgen dat energie door het lichaam stroomt en jij je vitaal voelt. Wanneer er blokkades bestaan, dan bereikt de energie niet het hele lichaam. Je bent uit balans en ervaart klachten. Touch for Health spoort deze blokkades op (door middel van spiertesten) en helpt het lichaam om deze blokkades te corrigeren. Met als gevolg dat je energie weer vrijelijk gaat stromen, je weer in balans komt en je lichaam alle ruimte (en energie) krijgt om eventuele klachten zelf op te lossen.

Touch for Health kan worden ingezet bij een grote verscheidenheid aan klachten zoals o.a. slapeloosheid, hoofdpijn, rugpijn, spijsverteringsproblemen, niet lekker in je vel zitten, stress, vermoeidheid, burn-out, angsten, intolerantie voor bepaalde voeding, etc. Touch for Health kan ook preventief werken: door regelmatig de meridianen in balans te (laten) brengen, kun je jouw weerstand fysiek en psychisch verhogen.

Zelf vind ik het mooie van Touch for Health, dat je lichaam antwoord geeft en niet je hoofd.

Een voorbeeld ter verduidelijking

Wanneer je op een fiets rijdt met een lekke of zachte band, dan kost het je erg veel energie om vooruit te komen. Wanneer je het lek opspoort en de band weer oppompt, kom je weer veel gemakkelijker vooruit. Het kost je beduidend minder energie om te fietsen.

Zo zou je Touch for Health ook kunnen bekijken

Ik zoek samen met jou naar het “lek” en naar de mogelijkheid om de “band” te plakken, zodat de processen die er in het lichaam plaatsvinden minder energie kosten en jij meer energie overhoudt om lekker je gang te gaan in allerlei opzichten.

Hoe ziet een sessie eruit?

Iedere behandeling start met een uitgebreide intake, waarin we jouw klachten bespreken en jouw doel bepalen waarmee je de behandeling in gaat.

Vervolgens starten we met de spiertesten om mogelijke blokkades op te sporen. Dit onderdeel vormt de essentiële component van iedere behandeling. Blokkades kunnen onder andere worden opgeheven door vasthouden of masseren van punten, spieren en/of meridianen. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt hierdoor geactiveerd.

Aan het einde van de behandeling hebben we een kort nagesprek. Onder het genot van een kop thee (of glas water) bespreken we dan wat de massage teweeg heeft gebracht, evenals een mogelijk vervolgtraject.

In tegenstelling tot wat je bent gewend bij massage, houd je bij Touch for Health alle kleding aan.

Onderstaande introductievideo (officieel gemaakt voor de Touch for Health opleidingen) geeft een duidelijke en heldere uitleg over Touch for Health.