Massage

Aandacht voor het verhaal van je lichaam

Als je ergens last van hebt, pijn of ongemak ervaart, is het een hele natuurlijke reactie dat je hier zo snel mogelijk van af wilt. Iets doet pijn en jij wil dat niet, dus die pijn moet weg. Maar wat doet die pijn eigenlijk met jou? Je lichaam is altijd op zoek naar balans. Zou je die pijn ook kunnen zien als een signaal van je lichaam wat jou wil helpen om weer terug in balans te komen? En is het dan niet juist zinvol om te luisteren en aandacht te geven aan dat signaal en te voelen wat jouw lichaam jou te vertellen heeft?

Mijn behandelingsstijl sluit hier prachtig op aan en kenmerkt zich door aandacht, intuïtie, het langzame tempo en gevoel voor detail. Iedere behandeling is uniek en richt zich op datgene wat er op dat moment bij jou speelt.

Massage is geschikt in uiteenlopende situaties, bijvoorbeeld:

– als je verlangt naar minder denken en meer wilt voelen;
– bij fysieke klachten;
– bij stress en burn-out klachten;
– als je onrust ervaart in jouw leven;
– bij pijn en aanhoudende spierspanning of gewrichtsklachten;
– bij chronische klachten;
– als ondersteuning in een moeilijke periode in je leven die extra aandacht vereist;
– als aanvulling bij behandeling van een psychotherapeut of psycholoog;
– bij slaapproblemen;
– als je herstelt van een ziekte;
– als je aandacht wilt geven aan jezelf en je lichaam;
– als je het gewoon prettig vindt om gemasseerd te worden;
– én ook als je even lekker wil ontspannen.

Uiteraard kun je altijd contact met me opnemen om jouw situatie vooraf door te spreken en om te bepalen of massage iets voor jou kan betekenen.

Hoe ziet een sessie eruit? 

Elke behandeling begin ik met een kort intakegesprek. Hierin bespreken we hoe het met je gaat en bepalen we samen welk lichaamsgebied aandacht nodig heeft en welke massagevorm daarbij past. 

Kom je voor de eerste keer? Dan zal het intakegesprek iets langere tijd in beslag nemen. 

Vervolgens is het tijd voor de behandeling. Hierbij maak ik gebruik van verschillende massagevormen en lichaamsgerichte technieken zoals: klassieke en energetische massage, deep-tissue, voetreflexmassage, trigger points en holistic pulsing.

Tijdens therapeutische/klachtgerichte behandelingen verwacht ik een actieve rol van jou en nodig ik je voortdurend uit om aandachtig te voelen. Door dit zelfonderzoek kun je je bewust worden van wat er in je leven én in je lichaam speelt en wat dit met je doet. 

Aan het einde van de behandeling hebben we een kort nagesprek. Onder het genot van een kop thee (of glas water) bespreken we dan wat de massage teweeg heeft gebracht, evenals een mogelijk vervolgtraject. 

Zie ook onderstaande video van Holos Massagetherapie, waarin kort wordt uitgelegd wat massagetherapie inhoudt.
E-mail verzonden