Reiki

 

Reiki is een Japanse energetische behandelvorm, waarbij de universele levensenergie wordt doorgegeven. Deze energie is sterk voelbaar en overdraagbaar bij je handpalmen. Tijdens een Reikibehandeling wordt er daarom gewerkt met handopleggingen. De energie wordt vaak omschreven als zacht en liefdevol en heeft een ontspannende werking. 

Wat doet Reiki? 

Reiki ofwel onze levensenergie, stroomt door ons allemaal. Wanneer dit vrij kan stromen, voel jij je gezond, in balans en ontspannen. Door spanning, stress en trauma kunnen er blokkades in je lichaam ontstaan, waardoor de energie niet meer volledig kan stromen. Een Reikibehandeling brengt deze energiestroom weer op gang. Het stimuleert daarmee het zelf herstellend vermogen van je lichaam en kan emotionele en energetische processen op gang brengen.

Voordelen van Reiki

– Diepere ontspanning en vermindering stress;
– Stimuleert zelf herstellend vermogen van je lichaam;
– Versterkt de verbinding met jezelf, gevoel en intuïtie;
– Is ondersteunend bij een goede nachtrust;
– Geeft ondersteuning bij burn-out, depressie en rouw;
– Stimuleert ontgiften en boost je immuunsysteem;
– Zorgt vaak voor meer focus en energie;
– En kan pijn verlichtend zijn.

Hoe ziet een sessie eruit? 

Tijdens de Reiki sessie kom je liggen op een behandeltafel. Bij de sessie houd je je kleding aan en behandel ik je met een lichte aanraking. Ik leg mijn handen op verschillende plekken van je lichaam, zoals je hoofd, nek, borst, buik, rug en je benen en voeten. Wanneer je lichamelijke klachten hebt, is het mogelijk dat deze plekken meer aandacht krijgen. Dit bespreken we aan het begin van de behandeling.

 Mocht je moeite hebben met aanraking, of word je liever op bepaalde plekken niet aangeraakt? Dan houd ik daar rekening mee tijdens de behandeling.

 Reikibehandelingen kunnen ondersteunend zijn in een herstelproces, mede door de ontspannende en ontgiftende werking. Het vervangt daarmee geen medische behandelingen en geneest geen ziektes. Het is verstandig om bij aanhoudende klachten ook altijd een arts te raadplegen..


E-mail verzonden