FAQ / Veel gestelde vragen

Kan ik zo binnenlopen of moet ik een afspraak maken?
Ik werk alleen op afspraak. Zo kan ik rustig de tijd voor iedereen nemen.

Kan de massage altijd plaatsvinden?
Wanneer je voor de eerste keer komt, zal ik een aantal vragen met je doornemen die onder andere betrekking hebben op je gezondheid. Wanneer we besluiten dat je, om welke reden dan ook, op dat moment beter geen massage kunt krijgen, breng ik uiteraard geen kosten in rekening. Meestal kan de massage echter gewoon doorgang vinden.

Welke effecten kan een massage hebben?
Je kunt je na de behandeling geweldig voelen, ontspannen en energiek. Een massage kan ook onderliggende klachten naar de oppervlakte brengen en er is dus een mogelijkheid dat je je tijdelijk niet zo fijn voelt na een behandeling. Ook kun je spierpijn ervaren na een stevige massage.

Voor wie is een massage geschikt?
In principe kan iedereen worden gemasseerd. Toch zijn er een een aantal situaties te benoemen waarin je je beter niet kunt laten masseren.

- koorts/ griep of ernstige verkoudheid
- ontsteking/ gebruik van ontstekingsremmers
- zwangerschap (eerste trimester: 0-12 weken)
- extreme pijn, extreme vermoeidheid of zeer recente burn-out
- besmettelijke huidaandoeningen (raadpleeg bij twijfel altijd eerst je arts of specialist)

Wat voor olie wordt er gebruik?
Ik gebruik uitsluitend olie die natuurlijk en vegan is (Thoco Tholin en Songbird). Soms mix ik mijn olie zelf met biologische etherische oliën.

Moet ik iets meenemen?
Nee, je hoeft niets mee te nemen. Er zijn voldoende schone handdoeken aanwezig.

Hoe kan ik de massage afrekenen?
Ik geef de voorkeur aan PIN of iDeal betalingen. Betalen met ‘de Massagebon’ of mijn eigen cadeaubon is ook mogelijk; houdt er aub wel rekening mee dat deze alleen ingewisseld kunnen worden voor ontspanningsmassages.

Waarom krijg ik een verstopte neus en een borrelende buik tijdens een massage?
Veel mensen last krijgen van een verstopte neus en een borrelende buik tijdens een massage? Dit komt doordat het parasympatisch zenuwstelsel gestimuleerd wordt. Dit zenuwstelsel overheerst bij rust en zorgt voor een vertraging van je hartslag en ademhaling én stimuleert je spijsvertering (borrelende geluiden) en speeksel- en slijmafscheiding (snotneus). Eigenlijk is het een goed teken van ontspanning. Na de massage zijn de symptomen snel weer verdwenen. Vraag gerust naar een zakdoekje.

Geheimhouding
Persoonlijke en medische informatie worden zonder jouw toestemming nooit aan derden verstrekt.

Waar kan ik mijn auto parkeren?
Je kunt je auto op straat parkeren (parkeertarief Amsterdam Oud-West). Er bevindt zich ook een parkeergarage onder het Wg-Plein met goedkopere tarieven.

Ik ben te vroeg! Wat nu?
Dan hangt er hoogstwaarschijnlijk een 'niet storen' bordje op mijn deur. Neem dan plaats op een van mijn krukjes in de gang, ik kom je daar ophalen. Als je heel vroeg bent kun je ook een kopje koffie of thee drinken bij Coffeemania op de begane grond.